Stichting Bondeko

19 maart 2024:
De jaarlijkse financiële verantwoording is weer gepubliceerd. Iedere ANBI gecertificeerde instelling dient dit voor 1 juli te doen. Hier leest u het volledige verslag.


Ter ere van het 40 jarig bestaan van Stichting Bondeko, heeft Omroep Flevoland een interview gehouden met Theo. Zie hier hun item!


Bondeko steunt een kleine gemeenschap ten noordwesten van Kampala in Uganda. Zo’n vierduizend families wonen hier. Onze ingang in de gemeenschap is de lagere school waar driehonderd kinderen dromen van een betere toekomst.

Hun ouders werken  hard om hun kinderen naar school te kunnen sturen, omdat ze weten dat educatie veel kansen biedt. Zij willen een toekomst voor hun kind met genoeg om te eten, een fatsoenlijk inkomen, een goede gezondheid en de vrijheid om verantwoordelijke burgers te worden.

DSC02054

Theo Groot is onze man ter plaatse. Als ontwikkelingswerker woont en werkt hij al meer dan 40 jaar in AfrikaNaast zijn ‘normale’ werk, wil Theo ook zijn kleine bijdrage leveren aan de gemeenschap waar hij warm is ontvangen. Voor hem gaat het werken aan structurele verandering en het maken van een verschil op lokaal niveau hand in hand. Bondeko steunt zijn inspanningen hierin.

Stichting Bondeko houdt zich druk bezig met diverse creatieve manieren om geld te verzamelen.

  • Sponsorloop
  • Jamverkoop
  • Kerstkaartenactie
  • Statiegeldactie
  • Adventactie